Ervaringen

Lees op deze pagina echte verhalen van echte mensen die geholpen zijn door Bodysupport. Geen Instagram modellen maar gewoon hele echte mooie mensen bij ons uit de buurt. Mocht je iemand kennen, vraag gerust naar zijn of haar ervaring.

PicsArt_09-20-08.33.44

Bennie Oude Heuvel

Bennie viel maar liefst 23 kg af in 6 maanden tijd door het Bodysupport programma. Natuurlijk zijn de getallen om naar huis te schrijven, maar de grootste winst zit hem voor Bennie in zijn lichamelijke fitheid. Zijn bloeddruk is naar beneden gegaan van gevaarlijk hoog naar een ideale waarde en ook zijn cholesterol is maar liefst 40% gedaald naar een gezond cijfer. “We weten ondertussen wat voor een effect ons programma kan hebben op de gezondheid van mensen, maar op dit soort verhalen zijn we gewoon trots”, aldus coach Suzan van Beijmerwerdt.

Bennie maakte de beslissing om zijn levensstijl aan te pakken na een achillespees blessure. Zijn blessure had alles te maken met overgewicht en een slechte levensstijl, nu er zoveel kilo kwijt is geraakt kan Bennie onbezorgd zijn hobby hardlopen weer uitoefenen, een enorme overwinning.

Bennie verteld: Bodysupport is zelfs voor een genieter zoals ik eenvoudig te volgen, heerlijke gerechten, veel eten en makkelijk voor het hele gezin. Ik heb eerder diëten gevolgd maar dat was allemaal geen succes, crash diëten die gebaseerd zijn op weinig eten, shakes en pillen. Dit is voor mij de ideale oplossing, mede door de goede begeleiding en de periodieke metingen. Ik weet nu hoe ik op gewicht blijf, en dat is eigenlijk eenvoudiger dan ik had gedacht, het gaat om de balans tussen genieten en bewust bezig zijn.

 

PicsArt_07-04-04.02.56

Marijke Ottink

Deze gemotiveerde dame is 48 jaar oud en is werkzaam in de wijkverpleging. Ze werkt 30 tot 32 uur per week.

Aan het begin van het traject stel je samen met je Body Support-coach een doel. Marijke wilde graag na 6 maanden, tussen de 120 –en 115 kg wegen. Dit betekende voor haar dat ze minimaal 15 kg kwijt moest raken.
Eenmaal begonnen, was het voor Marijke wel even een zoektocht in verband met haar onregelmatige diensten, maar zoals Marijke zelf aangeeft, is dit absoluut haalbaar.

Kilo’s kwijt raken is natuurlijk het doel, maar het brengt veel meer positieve dingen met zich mee: ‘Ik merk dat ik weer een trotse houding heb, ik mag er zijn. Eerder wilde ik onzichtbaar zijn. Ook kom ik weer makkelijker een stoel in en uit. Dit is zo’n heerlijk gevoel ’, aldus Marijke.

‘Elke keer is het weer spannend om op de Tanita weegschaal te staan. Je wilt dat doel halen. Toch ben je heel blij dat er getest wordt, zodat je kunt zien of je goed bezig bent. Thuis ben ik niet meer op de weegschaal gaan staan’, verteld Marijke. ‘Het wegen is hierdoor geen obsessie geworden, omdat ik wist dat ik met Suzan zou gaan meten’.

Inmiddels is Marijke 4,5 maand bezig met Bodysupport en ze heeft haar doel, waar ze zichzelf 6 maanden voor gaf, al behaald!

De doelen zijn dus bijgesteld: Na 6 maanden weeg ik 99,9kg!

‘Ik raad iedereen Body Support aan. Het is een programma waar iedereen (met of zonder regelmaat in het leven) aan mee kan doen. Heerlijk om me weer zo lekker in mijn vel te voelen’!